Hotel Oosterschelde & Restaurant 't Veerhuis

Welkom bij Hotel Oosterschelde & Restaurant 't Veerhuis

1 2 3 4 5

Mosselen...

Mosselen...

Gekookte hangcultuurmosselen zijn onze specialiteit. Vanuit het restaurant heeft u uitzicht op de mosselkwekerij. Van deze kwekerij, en van een kwekerij aan de overkant van Zijpe in de buurt van Bruinisse, krijgen wij onze verse aanvoer aangeleverd.

Het zoute water in de Oosterschelde is de ideale leefomgeving voor de mosselen, hier kunnen ze groeien in planktonrijk, rustig water met eb en vloed. De 8 meter lange 'sokken' hangen verticaal aan reuze dobbers, hierdoor is er een onbeperkt voedselaanbod, het plankton. Ze groeien twee maal zo snel als gebruikelijk (16-18 maanden). De mossel-'sokken' hangen twee meter boven de bodem met als resultaat dat ze zand en krabbetjes vrij zijn.

Hij en zij (de mossel) hoeven nooit te werken, ze eten alleen maar. U proeft daardoor een zacht romige culinaire mossel, met een lange nasmaak. De ideale natuurlijke omstandigheden geven een gemiddeld hoge kwaliteit en uitzonderlijk vleesgewicht van 30% tot 40%.

© 2007 V.o.f. Restaurant 't Veerhuis. Alle rechten voorbehouden.